Szkoła Podstawowa nr 3 im. Św. Stanisława Kostki
w Lipnicy Wielkiej

Slide background

Bieg po zdwowie

Kategoria:

W roku szkolnym 2020/2021 uczniowie klasy IV realizowali program antytytoniowy pt. „Bieg po
zdrowie”, współpracując przy tym z Powiatową Stacją Sanitarno-Epidemiologiczną w Nowym Targu.
Głównym celem programu było zwiększenie wiedzy i umiejętności uczniów na temat zdrowia w
kontekście szkodliwości palenia papierosów. Zajęcia były prowadzone zróżnicowanymi metodami
aktywizującymi, również w okresie nauki zdalnej, wykorzystując interaktywne programy internetowe.
Na zakończenie programu uczniowie wykonali reklamę przeciw paleniu papierosów. Zachęcamy do
obejrzenia.

Agata Barszcz

 

Attachments:
Download this file (Nie pal papierosów !!!.pdf)Nie pal papierosów !!!.pdf[ ]578 kB
Czytaj więcej...

IBUK LIBRA

Kategoria:

We współpracy z Gminną Biblioteką Publiczną przystąpiliśmy do programu, który umożliwia uczniom klas VI-VIII dostęp do bazy  ponad 2700 publikacji elektronicznych IBUK LIBRA.

Myślę, że każdy uczeń znajdzie tutaj interesujące e-booki, które pozwolą rozwijać zainteresowania, przygotować ciekawy projekt lub wzbogacić wiedzę.

Zachęcamy do korzystania z tej możliwości!

REKRUTACJA DO ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO NA ROK 2021/2022

Kategoria:

REKRUTACJA DO ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO NA ROK 2021/2022

W dniach 08.03.2021 – 31.03.2021 r. prowadzimy nabór do Oddziału Przedszkolnego przy Szkole Podstawowej Nr 3 im. Św. Stanisława Kostki w Lipnicy Wielkiej. Wnioski można pobrać ze strony internetowej szkoły lub w wersji papierowej przy drzwiach wejściowych do szkoły.

 

Zapraszamy!

Kto z Was lubi naleśniki?

Kategoria:

„Ja!”- to odpowiedź każdego dziecka.

Naleśnik to jedno z najpopularniejszych i chyba najbardziej uwielbianych dań dzieci.

Jednak to nie tradycyjne naleśniki, ale kolorowe, były tematem warsztatów kulinarnych. Dnia 9 lutego dzieci z klasy I i III realizowały kolejny temat zdrowego odżywiania z programu Dobrze Jemy. Najpierw uczniowie zapoznali się z pracą rolnika i młynarza, a potem dowiedzieli się, jak powstaje mąka, układając historyjkę obrazkową. Zadaniem specjalnym było robienie naleśników z naturalnymi barwnikami, czyli szpinakiem i burakiem. Na początku  widać było niechęć dzieci do tych dodatków, jednak zmieniło się to podczas degustacji. Ze smakiem zjadali swoje porcje kolorowego naleśnika z dodatkami owoców.

 

A.Barszcz

 

Czytaj więcej...

JĘZYKI OBCE

KULTURA OSOBISTA

ZAJĘCIA DODATKOWE